- glavna jela.
Ipak, kruna kuharskog umijeća svakog domaćina biti će pred kraj mjeseca, na posni Badnjak, raskošni Božić i veselo Silvestrovo.
Treperiti će svjećice, blistati kuglice na jelkama, a posvuda će se širiti mirisi najbiranijih jela.
Takav ugođaj vam želimo nadolazećih dana.
S nadom da ćete ih veselo proslaviti, pogledajte kakve smo jelovnike pripremili u za ove svečarske dane.
Dok se na Badnjak spušta tiha noć, obitelj, rođaci i prijatelji uživaju za prepunim stolom u posnim, ali slasnim jelima.
U nekim je dijelovima Hrvatske na jelovniku morska, u drugima slatkovodna riba, ali svuda se pripremaju salate i mnogo slatkiša – toplih i hladnih.
Pogledajte prijedlog blagdanskog jelovnika i jelovnika za Badnjak.
Božićni ručak mora biti obilan i bogat, posebno pripremljen i pažljivo biran.
Tradicionalna jela donose na stol puricu s mlincima, božićne pečenke kao pečenog odojka, pečenu janjetinu, pečenu gusku,
domaće juhe, razne hladne salate, kao i mnoštvo sitnih, suhih kolača, tradicionalnih gibanica, domaćih božićnih peciva i kruhova, te domaćih pića.
Pogledajte prijedlog blagdanskog jelovnika i jelovnika za Božić.